ALLA MAMMA PAPPA

Så tar du hand om dig själv första tiden med bebis

7 tips för att ta hand om dig själv!

Första tiden med bebis är omtumlande för de flesta – att lära känna en ny liten människa och alla dennes behov. Det finns mängder av tips om hur du tar hand om din bebis, men som nybliven mamma eller pappa
är det minst lika viktigt att ta hand om dig själv.

SLÄPP TAGET OM ALLA ANDRA MÅSTEN – Det är du som bestämmer när
du vill ta emot besök, städa eller motionera. Se till att vara snäll mot dig
själv första tiden och prioritera att lägga tid på det som får dig att må bra.

SLAPPNA AV MED ETT MAGASIN DU VERKLIGEN GILLAR – Läsning bidrar till lugn både för dig själv och din bebis, och ett magasin är enkelt att hoppa in och ut ur som så krävs. Via exempelvis Readly finns tusentals magasin att bläddra mellan direkt i mobilen.

HÖGLÄS FÖR DIN BEBIS – Även om din bebis inte förstår ett ord är det
bevisat att högläsning skapar trygghet och band mellan er från första
stund. En rogivande aktivitet för er båda där du kan läsa precis vad du som
intresserar dig.

SKIPPA DET PLANLÖSA SCROLLANDET – Att minska det planlösa scrollandet i sociala medier kan göra underverk för din energi i dessa tider, och dessutom lösgöra en hel del tid till saker som får dig att må bättre. Ett tips är att sätta en begränsning i din mobil så att tiden på sociala medier inte flyger iväg.

TYDLIGGÖR VEM SOM GÖR VAD – Om ni är två föräldrar, kom överens om vem som ansvarar för vad för att skapa små stunder av egentid för båda två och minska känslan av otillräcklighet eller stress.

SLÄPP PRESSEN OM ATT VARA DUKTIG – Känn inte att du behöver bevisa
för någon annan att du är en bra förälder, det här är din tid med din bebis.

VÄRNA OM DIN EGENTID – Egentid är en stor bristvara som nybliven förälder, men prioritera att ge dig själv lite kvalitativ egentid varje dag.

Vi vill skämma bort dig som nybliven förälder med lite egentid. Nu får du testa Readly gratis i 30 dagar. Läs och koppla av med tusentals magasin i en app. Hos Readly hittar du allt från mode, matlagning, inredning till barntidningar. Det finns något som alla i familjen gillar. Hitta dina favoritmagasin eller upptäck nya favoriter! Testa Readly gratis!

%d bloggare gillar detta: